Ioannis Pratikakis

Ioannis Pratikakis este unul dintre invitații speciali ai acestei ediții ConsILR.

Ioannis este profesor la Departamentul de Inginerie Electrică și Calculatoare de la Universitatea Democritus din Tracia, precum și șeful Grupului de Calcul Vizual din Grecia. Ioannis a terminat doctoratul la Universitatea din Bruxelles în 1999, iar în următorul an, a plecat ca bursier postdoctoral în Franța. Din anul 2003, a lucrat ca cercetător adjunct la Institutul de Informatică și Telecomunicații din cadrul Centrului Național de Cercetare Științifică „Demokritos”din Atena.

Încă din facultate, Ioannis Pratikakis a fost pasionat de analiza și recunoașterea imaginilor și a documentelor, analiza imaginilor medicale, precum și analiza formelor 3D. A publicat peste 200 de lucrări în diverse reviste de specialitate, numeroase capitole în cărțile pe acest domeniu și numeroase lucrări bazate pe conferințele la care a și participat. A fost redactor la mai multe reviste și jurnale, precum International Journal of Computer Vision, The Visual Computer, Computers & Graphics. De asemenea, a participat la peste 20 de proiecte naționale și internaționale care aveau ca temă analiza și procesarea documentelor, recunoașterea scrisului de mână și binarizarea imaginilor. În prezent, Ioannis este editor la MDPI Journal of imaging și la Springer Nature Computer Science Journal și membru senior al IEEE.

În cadrul celei de-a 16-a ediție ConsILR, Ioannis va vorbi despre procesul de recunoaștere a scrisului de mână (Handwritten Text Recognition) și a cuvintelor cheie (KeyWord Spotting). De asemenea, cercetătorul va prezenta și tehnologiile folosite pentru realizarea acestor proiecte și va prezenta pașii pe care i-a parcurs pentru a analiza multe seturi de texte scrise de mână de la Muntele Athos.

Check Also

Ziua doamnelor din domeniul NLP

În prezent, ziua femeii se sărbătorește în diferite perioade ale anului, iar în unele țări, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *