Marc Kupietz

Marc Kupietz este membrul Institutului Leibniz pentru Limba Germană și conducătorul programului științific ”Korpuslinguistik” (”Corpus Lingvistic”).

Marc Kupietz a studiat informatica, lingvistica și psihologia în cadrul Universității Bielefeld. Ulterior, s-a specializat pe Inteligență Artificială și Științe Cognitive la Universitatea din Sussex. În 2003, își ia doctoratul cu calificativul Summa cum Laude în cadrul Universității din Bielefeld. În acest timp, Marc Kupietz devine asistent în cadrul aceleiași universități și scrie mai multe lucrări științifice: “Connectionist Modelling of Language Production Processes” și “Strategies for Ensuring Understanding”. În 2004, devine cercetător la Institutul de Limba Germană, iar 4 ani mai târziu, își începe cariera de profesor la Universitatea din Mannheim. 

În prezent, Marc este conducătorul programului IDS prin care se dezvoltă un corpus lingvistic, este co-editorul seriei intitulată “Corpus Linguistics and Interdisciplinary Perspectives on Language” și al altor serii dedicate limbii germane. 

În cadrul celei de-a 16-a ediție a ConsILR (Conferința Internațională privind Resursele și Instrumentele Lingvistice pentru Procesarea Limbajului Natural), profesorul va vorbi despre realizările din domeniul tehnologiei limbajului, despre standardele de adnotare și despre modurile în care se pot exploata resursele lingvistice.

 

Mai informații suplimentare pe:

https://www.info.uaic.ro/wp-content/uploads/2021/08/CV_Kupietz-Marc.pdf

https://scholar.google.com/citations?user=dy88e5EAAAAJ&hl=en

https://www.linkedin.com/in/marc-kupietz-6b8676b9/?originalSubdomain=de

Check Also

Ziua doamnelor din domeniul NLP

În prezent, ziua femeii se sărbătorește în diferite perioade ale anului, iar în unele țări, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *